Kategorie
śniadania węglowodanowe
śniadania tłuszczowe
zupy
dania mięsne
dania rybne
dania bezmięsne
sałatki i surówki
desery
pieczywo i ciasta
sosy
produkty bez cukru
odstępstwa
 
Zaloguj się
Login*
Hasło*
Kliknij tutaj, aby się zarejestrować


Sklep z zabawkami

Zabawki dla Dzieci

Sklep z odzieżą używaną

Sklep z odzieżą używaną



Kategoria główna: Przepisy - dania mięsne

Galantyna z kurczaka

Dodane przez: Eliza w dniu 12/16/2009
7862 wyświetleń
2.41 średnia ocena
281 głosów
 
 
Wydrukuj
 
Wyślij przepis znajomemu

Ocena



Składniki

1 średni kurczak
papryczka kolorowa,
2 jajka
10dkg sera żóltego
przyprawy

Jak przyrządzić

z kurczaka zdjąc skóre,w całosci.(delikatnie odkrawać skóre od miesa małym nożykiem,starac sie żeby skóra była cala.chociarz przy skrzydełkach-niewykonalne )
wyluzować kurczaka( odkroić mieso od kości,z pałek i jednej piersi-drogą pierś zamrozić na gorsze czasy )
wycięte od kości mięso zmielić w maszynce,dodac jedno jajko,i przyprawy do smaku jakie kto lubi.ale sól i pieprz w sporych ilościach ;)
skóre z kurczaka rozłożyc na stole,nałozyc na to farsz z miesa.
na patelni robimy omlet z 2 jajek.
nałozyc go na farsz,na omlet kładziemy pokrojone kolorowe papryczki ,i pokrojony ser (mozna tez groszek zielony machewke.i co kto uważa jesli nei stosuje mm ),
zawijamy mieso razem ze skóra bardzo ciasno w rolade,nastepnie rolade zawijamy w gaze alb lnianą sciereczke i zawiązujemy sznurkiem jak baleron..gotowac w wywarze z warzyw,lub rosole 1,5godz od zagotowania ;)
wyjąc wystudzic i dopiero odwijac z zgazy
podawac najlepiej w galarecie lub na zimno.

Stopień trudności

średni
 

Komentarze

 
wow, swietny pomysl :)

nie wpadlabym na takie cuda z kurczaka, zwlaszcza z tym zawijaniem farszu w skore !!!

DZIEKI!!! super przepis :)
joa21 on 04-01-2010
 
 

Dodaj komentarz

 
Goście nie mogą dodawać komentarzy
Kanały RSS
Szukaj
Indeks Glikemiczny
Tabela IG
Rodzaje posiłków
Literatura obowiązkowa